ELS . 04 November 2017 . 0 comments

Verwen je kat met een portie gezonde aandacht. Geen speelgoed met catnip, valeriaan of silver vine is veilig voor je kat.

Wat is het verschil tussen kattenkruid, valeriaan en matatabi (Silver Vine)?

Ik krijg vaak de vraag wat is kattenkruid/valeriaan/matatabi (Silver Vine) en wat is het verschil tussen al deze kruiden?

Kattenkruid is een plant die tot de familie van de lipbloemigen behoort. Kattenkruid, ook wel catnip, is onweerstaanbaar voor vele katten. Het stimuleert het zenuwstelsel van katten en geeft hen een gelukzalig gevoel. Catnip is ideaal om speeltjes, krabpalen, kussens, … aantrekkelijk te maken voor jouw kat. Kittens zijn niet gevoelig voor kattenkruid. Pas vanaf de leeftijd van 6-8 maanden, reageren ze wel op kattenkruid.
Catnip is verkrijgbaar in kruid én in spray.

Een beperkt percentage van de (volwassen) katten reageert niet of nauwelijks op kattenkruid. Een mengsel met gedroogde valeriaanwortel kan dan een oplossing zijn. De valeriaanwortel verleidt hen immers vaak wel.
Ook matatabi is een ideaal alternatief als je kat minder of niet reageert op kattenkruid en valeriaan. Matatabi zijn stokjes van de Aziatische klimplant Actinidia polygama die tot een poeder worden vermalen.
Net als catnip en valeriaan werkt matatabi stimulerend en is het onweerstaanbaar voor je kat. Waar kattenkruid en valeriaanwortel hen vaak onverschillig laat, is matatabi wel geschikt voor kittens en senior katten.  Bij Designed for cats verkopen we matatabi onder de merknaam Silver Vine.

Kattenkruid, valeriaanwortel en matatabi zijn dus ideaal om speeltjes, krabpalen, kussens, maar ook vervoersbakken (opnieuw) aantrekkelijk te maken voor je kat. Strooi of spray wat op het speeltje, de krabpaal of een dekentje, of steek speeltjes in een zakje met het kruid zodat het de geur opneemt. Zo maak je elk speeltje terug als nieuw! Geen speelgoed met catnip, valeriaan of silver vine is veilig voor een kat.
Strooi wel nooit kattenkruid, valeriaanwortel of matatabi in de kattenbak. Sommige katten zullen het mengsel oplikken (wat buiten de kattenbak overigens volstrekt veilig is) of er in rollen.

Verwen je kat met een portie gezonde aandacht. Maak speeltjes en kattenmeubels extra aantrekkelijk met biologisch geteeld kattenkruid of catnip spray, met valeriaanwortel of met Silver Vine (matatabi). Je vindt mengels van kattenkruid, valeriaanwortel en matatabi in de webshop van Designed for cats. Ook onze ecologische kattenspeeltjes bevatten deze mengsels. Handig zijn de herbruikbare speeltjes, waarbij je de kattenkruidmengsels eenvoudig kan vervangen.

Bewaren doe je deze kruiden best luchtdicht in een potje dat je op een donkere plaats zet.

Veel plezier!

Reacties

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden*

Recent posts

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »