Rogz halsband voor katten
Rogz halsband voor katten
Rogz halsband voor katten
Rogz halsband voor katten
Rogz halsband voor katten
  • Rogz halsband voor katten

    Rogz
  • €8,95

De ROGZ SafeLoc sluiting aan de halsband is speciaal ontworpen om open te breken als je kat met zijn halsband ergens achter blijft haken, zoals een tak of een hek.

DETAILS

Katten moeten wennen aan een halsbandje. Laat uw kat er langzaam aan wennen door het af en toe aan te doen en uw kat dan meteen iets lekkers voor te schotelen of haar favoriete spelletje te spelen. Zo gaat haar aandacht weg van het bandje en went ze stilaan aan het gevoel.

Laat haar niet alleen met het halsbandje aan, tot dat ze echt volledig gewend is.  Bij sommige katten kan dat snel gaan, bij anderen kan dat weken duren. Kittens zijn nog erg impulsief en niet even krachtig als een volwassen kat. Dat betekent dat ze zich veel sneller dan een volwassen kat kunnen verwonden aan een kattenbandje. Laat hen dus nooit alleen met een bandje rond hun hals.

Sommige katten blijven een halsbandje weigeren omdat ze het storend blijven vinden. Respecteer dat, anders gaat ze door het bandje toch in de problemen geraken.

Je kan de kat best op jonge leeftijd (vanaf 6 maanden) vertrouwd maken met het dragen van een halsband, maar bij jonge, groeiende dieren moet men de halsband wel regelmatig aanpassen. Vermits de vacht vaak het halsbandje deels verbergt, wordt het geregeld aanpassen wel eens vergeten en kan het halsbandje gaan spannen. Dit kan zorgen voor irritatie, verwonding en ergernis.

Belangrijk je te realiseren dat een goede halsband voor katten zodanig gemaakt is dat de kat zich in noodgevallen, bijvoorbeeld als de halsband vast haakt achter een tak of struik, uit de halsband kan bevrijden en zich niet kan wurgen. Bij het kiezen van een veilige halsband moet daarom rekening gehouden worden met 2 belangrijke factoren: het type halsband en de maat van de halsband.

De enige halsbandjes die voor een kat in aanmerking komen, zijn halsbandjes met een veiligheidssluiting. Dit kan een klikslotje zijn dat loskomt onder druk. Gebruik nooit een halsbandje dat niet groter wordt of niet loskomt onder druk voor een kat. Kattenhalsbandjes zijn dan ook niet geschikt om een leiband aan te bevestigen en hondenhalsbandjes zijn nooit geschikt voor katten.

Vaak wordt gevreesd dat door het feit dat kattenbandjes een veiligheidselastiek of veiligheidsslotje hebben, de kat het bandje sneller kan kwijtspelen. Dat is terecht en hoort ook zo te zijn. Een halsbandje dat je kat niet kan kwijtspelen kan nooit veilig zijn.

Kies een halsbandje dat tot elke maat aanpasbaar is. Dus niet met gesp die slechts per ‘gaatje’ aan te passen is, maar één die doorschuift tot elke gewenste maat.

Het aanpassen van de halsband aan de halsomtrek van de kat is van uiterst belang. De halsband moet vrij strak zitten, maar niet te strak. Ideaal is maximaal 1 tot 2 vingers, plat tegen de vacht gehouden, tussen de hals en de halsband kunnen schuiven. Bij kittens zeker geen 2 vingers. Als de halsband te los zit, kan uw kat haar poot erin vasthaken of haar onderkaak eronder schuiven.

In winkeltas

Zet op verlanglijst

Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »